Hulpverlening voor jou

jouw situatie – jouw hulpvraag – jouw resultaat

Jouw situatie – Jouw hulpvraag – Jouw resultaat

In ons leven krijgen we allemaal te maken met veranderingen. Soms zijn deze zelf gekozen, soms “overkomen” ze je. Soms zijn ze fijn maar toch spannend, soms zijn ze verdrietig of lastig. Mirananda helpt je bij deze veranderingsprocessen in jouw leven: in je relatiesfeer, in je gezin, op school en bij je studie, in je werksituatie, bij verlies en rouw, bij chronische pijnklachten en andere fysieke klachten, bij overgevoeligheid voor prikkels, bij zingevingsvraagstukken. Om zo een positieve verandering te maken in jouw situatie of om beter om te kunnen gaan met je situatie. Ik begeleid je zorgvuldig en vakkundig in dit proces. Via een persoonlijk, online therapietraject speciaal gericht op jouw unieke situatie. Hierin is alle ruimte voor verwerking, ondersteuning in je besluitvorming, zingeving, bijkomende angsten en onzekerheden en alles wat voor jou en jouw unieke proces van belang is. Ik loop op deze manier een poosje met jou mee in jouw veranderingsproces. Naast online kan dit met je meelopen desgewenst ook letterlijk in de vorm van een wandelsessie.

Overweeg je om in therapie te gaan maar wil
je eerst even kennismaken voordat je beslist?

Vraag nu een gratis kennismakingsgesprek aan…

Jij en de ander:
helen van relaties nu en uit je verleden

Soms loop je vast richting je omgeving. Ik kijk samen met jou (of samen met jullie) wat er wat er dan gebeurt en hoe dit te veranderen is. Dat kan in je gedrag zijn of in je denken of gevoel over de situatie of misschien wel in de eerste plaats in hoe jij over jezelf denkt en voelt. Misschien ben jij diep van binnen bang voor afwijzing of juist bang dat iemand te dichtbij je komt. Of heb je moeite met grenzen in jezelf te voelen of om ze aan te geven. Ben je bang om fouten te maken of te falen. Of raakt het contact tussen jou en de ander oude pijn van vroeger aan. Hier gaan we samen aan werken. Dit kan zowel individueel als met zijn tweeën in de vorm van relatietherapie.

Een paar voorbeelden op trefwoord: relatieproblemen, echtscheiding, opvoeding, bindingsangst, verlatingsangst, faalangst, sociale angst, grenzen aangeven, zelfbeeld, eigenwaarde, onzekerheid, werkomgeving,  verliesverwerking, rouw.

Jij en je lichaam, chronische
pijnklachten verlichten

Soms heeft een lichamelijke klacht meer invloed op je leven dan je zou willen. Dit kan zijn in de vorm van chronische pijn, het kwijtraken van je gezondheid en daarmee je oude leefwijze, de angst die je hebt over een fysieke klacht, je lichaamsbeleving, je gezondheidsbeleving.

Ik help je door samen met jou te kijken naar hoe we de klacht kunnen verminderen door te zorgen voor meer lichamelijke en geestelijke ontspanning (dus minder verkramping en angst), waar nodig rouwverwerking, door inzichtgeving op vragen als: waarom en waarom ik en door op zoek te gaan naar meer innerlijke vreugde en kwaliteit van leven.

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van chronische pijnklachten, ook wanneer deze een onbegrepen oorzaak hebben (“SOLK”). Maar ook met andere lichamelijke klachten (bv slaapproblemen, spanningsklachten, overgewicht of willen stoppen met roken) kun je bij mij terecht.

Een paar voorbeelden op trefwoord: chronische pijn, SOLK (onverklaarbare lichamelijke klachten), spanningklachten, stress, slaapproblemen, verslavingen (roken, drinken, eten).

Jij en prikkels:
anders (leren) omgaan met gevoeligheid

In ons leven komen er voortdurend indrukken, prikkels op ons af. Bijvoorbeeld tijdens bijeenkomsten waar veel mensen samenkomen. Doordat je in een drukke stad woont. Wanneer de werkdruk in je baan hoog is of omdat je het druk hebt op school. Omdat je omgeving door omstandigheden meer dan gemiddeld van je vraagt.

Voor iedereen kan dit bij momenten even teveel worden maar voor een aantal mensen voelt het leven als een voortdurende overdaad aan beelden, geluiden, geuren en gevoelens. Bijvoorbeeld wanneer je hooggevoelig bent, autisme hebt of ADHD.

Wanneer de hoeveelheid prikkels zo’n grote invloed op je heeft dat je daar dagelijks last van hebt, dan kunnen we samen kijken wat hieraan te doen is. Misschien ben je veel naar buiten toe gericht en helpt het wanneer je meer bij jezelf leert te blijven. Of misschien helpt het wanneer je je grenzen eerder aan kunt voelen. Om het aantal prikkels te verminderen of om meer balans tussen inspanning en ontspanning in je leven aan te leren brengen. Samen gaan we samen naar bruikbare handvatten zoeken.

Een paar voorbeelden op trefwoord: ADHD, ADD, Autisme, Hooggevoeligheid, HSP, Hoogsensitiviteit.

Jij en een situatie:
positieve veranderingen maken

Op bepaalde momenten of in bepaalde periodes in je leven loop je aan tegen vragen die je jezelf stelt en waarop we vaak niet direct antwoord hebben. Vaak gebeurt dit in periodes waarin (van buitenaf) veranderingen in je levensomstandigheden plaatsvinden ofwel in periodes waarin je (van binnenuit) aan verandering toe bent. Je kunt dan zoekende zijn in:

  • Het waarom van wat er gebeurt: begrijpen, inzicht, zingeving
  • Het omgaan met wat er gebeurt: verwerken, nieuwe blik
  • Het laten ontstaan van gewenste veranderingen: behoeftes, hart, groei

Kortom:

  • Wie ben ik (écht – diep van binnen)
  • Wat vind ik belangrijk
  • Hoe wil ik omgaan met mijzelf, mijn omgeving, mijn omstandigheden
  • Waarmee creëer ik een nieuwe situatie, kan ik weer verder, vooruitkijken.

Een paar voorbeelden op trefwoord: burnout, scheiding, ontslag, nieuwe relatie, gewijzigde gezinssamenstelling, overlijden, verandering in lichamelijke situatie (zie ook onder pijnklachten), nieuwe school/baan, verhuizing/migratie, veranderende culturele omstandigheden.